Pärnu Vallikäär saab siiski remondiks raha

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikäärus võivad tööd jätkuda.
Pärnu Vallikäärus võivad tööd jätkuda. Foto: Ants Liigus

Enne aasta lõppu selgus, et Pärnu linn saab siiski Vallikääru renoveerimiseks vajaliku 63 miljonit krooni ja remont võib jätkuda.


Kuigi valitsus otsustas eraldada Pärnu linnale Vallikääru renoveerimiseks raha juba mullu augustis, teatas rahandusminister Jürgen Ligi detsembris, et seda raha Pärnu ei saa. Enne aasta lõppu selgus siiski, et raha antakse ja Vallikääru remont võib jätkuda, vahendasid ERRi teleuudised.



"EAS tõepoolest 29. detsembril tegi lõpliku otsuse Pärnu Vallikääru projekti rahastamise osas, mis tähendab sellele projektile Euroopa Liidu rahalist toetust 62,9 miljoni krooni ulatuses," kinnitas Pärnu vastne linnapea Toomas Kivimägi.



Vallikääru pargi renoveerimise ja vallikraavi kaldakindlustustööde esimese etapiga soovitakse ühele poole saada juba suveks, kui Pärnus toimuvad rahvusvahelised hansapäevad.      



Rahandusminister teatas enne jõule, et kuna Pärnu võlakoorem on kõrgem kui lubatud 60 protsenti eelarvest, ei peaks Pärnu Euroopa raha saama. Ligi ütles Pärnu Postimehele, et teda ei eruta Vallikäär samavõrd kui Pärnu maksujõuetus ning ta ei tegeleks iluaiandusega, kui maja vundament laguneb ja katus sajab läbi.



"Ma igati toetan ja tunnustan nii rahandusministeeriumi kui vabariigi valitsuse selget ja ühest eesmärki euro kasutuselevõtuks 1. jaanuariks 2011," sõnas Kivimägi.



Kivimägi nõustus, et sellest tulenevalt on eelarve defitsiit probleem ja sinna hulka kuuluvad omavalitsuse võetavad laenud ja täiendavad kohustused. "Nii et selles mõttes on rahandusministeeriumi terav pilk igati põhjendatud," lausus ta.



Kivimägi ütles, et Pärnu linnavalitsuse eesmärk on viia linna laenukoormus nõutud 60 protsendi tasemele, praegu aga oli kompromissi linnale väga vaja.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles