Väärikad avasid oma sahvri tudengitele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelisel eakate päeval kostitasid Pärnu kolledži peret väärikate ülikooli õppurid.
Rahvusvahelisel eakate päeval kostitasid Pärnu kolledži peret väärikate ülikooli õppurid. Foto: Urmas Luik

“Tore üllatus, ei jõudnud hommikul süüa,” ütles üks tudengineiu, kes eile hommikul ampsas pirukat laualt, mille väärikate ülikooli õppurid eakate päeva puhul nooremale põlvkonnale katsid.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži fuajees jätkus melu, kuni väärikate sahver (loe: laud) tühi. Heatahtlikud ja hakkajad päevakangelased jälgisid, kuidas nende valmistatud suupisted kandikutelt kahanesid ja mõnelgi moosimeistril oli vaja seletada, mis ühte või teise maitsmiseks ja saia peale määrimiseks avatud purki on kokku keedetud.

“Mina keedan moosi tunde järgi, ma ei jälgi täpselt retsepti,” rääkis Mall Palm, kes pakkus kõrvitsa-, õuna- ja apelsinikeedist. “Meie peres läheb hästi võltsmurakamoos, see keedetakse porgandist ja karusmarjast, aga seda mul siin kaasas ei ole,” seletas sahvri avamisel osaleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles