Häädemeeste vald veab lätlastega tuletõrjekava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Piiriäärne Häädemeeste vald teeb koostööd lõunanaabritega projektis “Teadlikkuse tõstmine vabatahtlikust tuletõrjest ja tuleohutusest”, mida kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond (ERF).


Euroopa territoriaalse koostöö Eesti-Läti programmi projekt “FireSafe” algas detsembris ja kestab poolteist aastat. Projekti juhtpartner on Läti tuletõrje- ja päästeamet, partnerid on Läti vabatahtlik tuletõrjeühing, Salacgriva linn, Staicele linn ja Häädemeeste vald. Eestit sattus Häädemeeste vald esindama Staicele linna algatusel.



Häädemeeste abivallavanem Toomas Abel rääkis, et projekti esimene koosolek toimus Riias aasta lõpus.



“Tahame planeerida päästekeskuse Häädemeestele ja algatada vabatahtliku tuletõrje loomise, kavandatud on noortelaagri korraldamine Lätis ja mõlemapoolsed teavitusüritused,” rääkis Abel. Ürituste hulgas on näiteks Eesti korstnapühkijate konverents.



Projekti kogueelarve on 316 807 eurot ehk ligi 5,4 miljonit krooni, millest ERFi kaasrahastus on 251 762 eurot.



Tuleohutusalasesse koostöösse kaasatud Häädemeeste valla kogueelarve projekti partnerina on 53 444 eurot ehk 836 217 krooni, millest ERFi kaasrahastus on 710 784 ja valla omaosalus 125 433 krooni. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles