Juubilar võtab vastu viis tänukirja

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Torrim avas muusikakooli oreliklassi Eliisabeti kirikus ja hoiab elus tihedat koostööd klassi ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia oreliosakonna vahel.
Jaanus Torrim avas muusikakooli oreliklassi Eliisabeti kirikus ja hoiab elus tihedat koostööd klassi ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia oreliosakonna vahel. Foto: Ants Liigus

Homme tähistab Pärnu muusikakool kontserdimajas oma 65. aastapäeva, mispuhul antakse üle viis tänukirja ja kuulatakse õpilaste ning muusikat õppivate vilistlaste kontserti.


“Kui kooli peab meeles haridusministeerium, siis kool ise peab meeles õpetajaid: meie taotluste alusel saavad Pärnu linnavalitsuse tänukirja Silvi Baradinskas ja Jaanus Torrim, linnapea tänukirja Tiina Laur ja Margus Allmann,” märkis kooli direktor Karin Veissmann.



Direktori hinnangul on tema eelkäija Silvi Baradinskase teene (oli aastatel 1985-2008 direktor), et Pärnu muusikakoolist on saanud üks Eesti muusikakoolide lipulaevu. Esimeste seas võeti kasutusele lapsesõbralikud õppekavad, alustati tasemeõppega, loodi kandle- ja oreliklassid, rütmimuusikaosakond, asutati keel- ja puhkpilliorkestrid, mis on Pärnu linnaorkestri kasvulava. Baradinskase ajal sai kool uued ruumid kontserdimajas.



Praegu õpetajana töötav Baradinskas annab muusikaajalugu, on laste silmis autoriteet ja muusikaajaloo tundmises pole keegi hiljem jänni jäänud.



Jaanus Torrimi puhul paelub entusiasm, millega ta asus parendama oreliõpetust, avades Eliisabeti kirikus oreliklassi.



Toimuvad regulaarsed orelikontserdid.



“Tänu Jaanusele on Pärnu ainus oreliklassiga muusikakool Eestis,” toonitas Veissmann. “Ka on Torrim hinnatud interpreet nii Eestis kui kaugemal.”



Margus Allmanni teeneks loetakse kooli puhkpilliorkestrite käimalükkamist, Tiina Laur solfedžoõpetajana on väga staažikas, ent alati aldis uuele.



“Ääretult südamlikud, avatud ja vastutulelikud,” iseloomustas Veissmann kõiki tänukirja saajaid.



Kogu aastapäevaürituse aja saab fuajees jälgida slaidiprogrammi kooli ajaloost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles