Vabakooli lapsed ööbisid koolimajas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakoolis oli muinasjutuöö.
Vabakoolis oli muinasjutuöö. Foto: Väike vabakool

Pärnu Väikese Vabakooli 1.-4. klassi lapsed veetsid öö koolimajas, et kogeda elu muinasjuttude ja raamatute loodud maailmas.   


“Tegu on vabakooli traditsioonilise muinasjutuööga, mille eesmärk on tuua lapsi muinasjuttudele ja raamatutele lähemale ning lasta neil kogeda, et raamat on justkui võluriik, mis avab ukse fantaasiamaailma,” rääkis kooli huvijuht  Annika Kersalu.



Pealegi on väga tore ühel ööl aastas ööbida koolimajas ja veeta lõbusalt aega koos klassikaaslaste ja sõpradega, teab Kersalu.



Sel aastal 18. veebruaril viiendat korda korraldatud muinasjutuöö teema oli “Hansaaeg”, mis on ühtlasi vabakooli tänavune aastateema.



Nii muinasjutuline õhtu kui öö sisaldasid põnevaid tegemisi, mis kõik olid seotud hansaajaga.



“Mängiti vahvaid keskaegseid mänge, loeti oma lemmikraamatut ja vaadati telelavastust,” kirjeldas Kersalu. “Kõige põnevamaks osutus „Arheoloogiline väljakaevamine”, kus osalejad said mõelda, milliseid põnevaid keskaegseid esemeid maa seest välja annaks kaevata.”



Seejärel tuli igal lapsel oma „leid” savist voolida. Õpilaste tööd olid Kersalu ütlust mööda ääretult vahvad ja neist sai õpetliku näituse, mida huvitavat maapõuest leida võib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles