Veebruaris vähenes Pärnus tulumaksu laekumine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Veebruaris laekus Pärnu linna kontole füüsilise isiku tulumaksust ligi 19,5 miljonit krooni, aastaks planeeritud tulumaksulaekumisest on kahe kuuga linnakassasse tulnud veidi üle kuuendiku.


Tänavuse aasta eelarve prognoosist moodustas veebruarikuine tulumaksu laekumine 7,6 protsenti.



Võrreldes jaanuariga, kui Pärnu linnale laekus tulumaksu 24,8 miljonit krooni, jäi veebruari tulumaksutulu üle viie miljoni krooni väiksemaks. “Eelmise kuu suurem tulumaksu laekumine oli tingitud sellest, et Pärnu linnavalitsus tasus novembri ja detsembri maksuvõlad 14. jaanuaril,” selgitas Pärnu linnavalitsuse rahandusosakonna eelarve peaspetsialist Aili Saarts.



“Veebruaris laekus tulumaksu plaanitust vähem ka seoses töötute arvu kasvuga,” lisas Saarts.



Kahe kuuga on Pärnu linnavalitsusele tulumaksust laekunud 44,3 miljonit krooni. Mullu samal ajal oli linn tulumaksust teeninud 52,5 miljonit krooni.



Milliseks kujuneb tulumaksu laekumine järgmistel kuudel, on praegegu raske ennustada. “Kahe kuu laekumiste põhjal on raske konkreetseid prognoose teha, aga loodame, et 2010. aasta eelarves planeeritud tulumaksu laekumine summas 257 miljonit krooni ka tegelikult laekub,” märkis eelarve peaspetsialist.



Pärnu linn kavandab tänavu maksulaekumisi kokku 280,4 miljonit krooni.



Maksulaekumiste alla kuuluvad nii kohalikud (parkimistasu, reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks) kui riiklikud (füüsilise isiku tulumaks, maamaks) maksud, millest lõviosa moodustab 257 miljoni krooniga just tulumaks.



2009. aasta täpsustatud eelarves oli kavandatud, et tulumaksu laekub 301,3 miljonit krooni, ent reaalselt kogunes 276,7 miljonit krooni. Mullusega võrreldes on tänavu maksutulu languseks arvestatud 14,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles