Nõmme sovhoosi töötajad meenutavad olnud aegu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubihoone ehitamise loa sai Nõmme sovhoos kui üleliidulise sotsialistliku võistluse võitja 1968. aastal. Vahepeal on Kilingi-Nõmme ehitatud maja renoveeritud, kuid see on jäänud piirkonna kultuurikoldeks.
Klubihoone ehitamise loa sai Nõmme sovhoos kui üleliidulise sotsialistliku võistluse võitja 1968. aastal. Vahepeal on Kilingi-Nõmme ehitatud maja renoveeritud, kuid see on jäänud piirkonna kultuurikoldeks. Foto: Urmas Luik

8. märtsil möödub 50 aastat päevast, mil kolmest perspektiivitust kolhoosist moodustati Nõmme sovhoos, sel puhul toimub Kilingi-Nõmme klubis järgmise nädala lõpus meenutuste õhtu.


Ürituse üks korraldajaid, Saarde valla peamaakorraldaja Tiiu Karu rääkis, et majandiaastate meenutamise mõtte andis talle kui sovhoosi agronoomile omaaegne pearaamatupidaja Vaike Parts ja eestvedajate hulka kaasati zootehnik Maie Klein.

“See on kohalikule rahvale oluline kokkusaamine, aga me ootame neidki, kes on käinud majandis kive korjamas või kartuleid noppimas,” mainis Karu.

Nõmme sovhoosil on olnud neli direktorit: Ilmar Soobik, Kalev Võitla, Tarmo Kulu ja Jaan Nagel.

“Rajooni parteikomitees otsustati, et tuleb kokku panna Jäärjast Karl Marxi, Ristikülast Lenini- ja linna külje alt Koidula-nimeline kolhoos,” rääkis Soobik.

Soobik oli Nõmme sovhoosi direktor majandi moodustamisest 1968. aastani ja tema aega jääb üleliidulise sotsialistliku võistluse võitmine, mis tunnustusena tähendas rändpunalippu ning üleliidulise ametiühingukomitee luba ehitada klubi.

Sellessamas klubis kohtuvadki laupäeval, 13. märtsil kell 17 kunagise Nõmme sovhoosi töötajad. Majandi möödanikku käsitleva näituse tarvis ootavad Tiiu Karu (telefon 523 8280) ja Maie Klein (telefon 507 1733) omaaegseid meeneid, aukirju, fotosid. Kontserdi annavad klubi taidlejad ja Seelikukütid on lubanud särtsu anda juubelipeole, kuhu jõudmiseks on sõitma pandud buss Kilingi-Nõmmest läbi kunagise Jäärja ja Kalita osakonna vallakeskusesse tagasi.

Rohkem infot leiab veebiaadressilt www.saarde.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles