Lastemoes annavad tooni maasikad, ruudud ja triibud

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosaici kui ühte vähestest Eestis lastemoega tegelejatest tuntakse enim Lotte kollektsiooni kaudu.
Mosaici kui ühte vähestest Eestis lastemoega tegelejatest tuntakse enim Lotte kollektsiooni kaudu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tüdrukud saavad ehtida end daamilike pärlnööpide ja riietele tikitud pärlitega, poisid aga poppide 80ndate kontrastide ja šiki stiliseeringuga, märgib Baltika avalike suhete juht Merit Välba Mosaici kevadsuvise lastekollektsiooni tutvustuseks.


Mosaici kui ühte vähestest Eestis lastemoega tegelejatest tuntakse enim Lotte kollektsiooni kaudu. “Sel hooajal jõuavad müügile laste enda disainitud rõivad ja Lotte rannariided,” annab Välba teada ja selgitab, et mullu kevadel Eestis ja Leedus korraldatud joonistusvõistlusel visandasid lapsed oma ettekujutuse lemmikriietest.



Nüüdseks on kümne lapse kavanditest valminud unikaalne kollektsioon.



Suur moelemmik on Välba jutu järgi traksidega seelik, kooliskäimiseks sobivad voltidega seelik ja traditsioonilise ruutmustriga kleit.



Tüdrukute teksakleiti on vahva kanda retuuside, pluuside ja kampsunite-jakkidega. Piigadele mõeldud kudumid on mõnusalt avarad, tänu sellele võib neid kanda iseseisvalt kas retuuside või kitsaste pükstega.



Kevade ja suve moekaimad püksid on stiilselt lühikesed. Suvistele pidudele soovitavad moeloojad romantilisi heegeldatud kleite ja toppe, mida on elegantne kanda koos valgete linaste pükstega.



Tüdrukute lemmikvärv on eri varjundites roosa, mille säravateks kaaslasteks oranþid, kollased ja valged toonid, rõhutab Välba. “Kõige moekam mustrielement on maasikas, millega sõbrustavad lilled, ruudud ja triibud. Kangastest on Mosaici kollektsioonis eelistatud kvaliteetseid naturaalseid puuvillaseid, moodsat popliini ja sissekootud mustreid,” lisab ta.



Mosaici poistekollektsioonist leiab Välba jutu järgi rohelist, säravat kollast ja oranþi, mis säravad klassikalise sinise, halli ja valge taustal. Kõige popimad mustrid on ruut ja triip ning efektsed rombid.



“Poistemood soosib nutikat kombineerimist, lemmikud on 80ndate elemendid: stiilne pikeekangast polosärk, klassikalised ruudulised triiksärgid ja moodne lenduristiilis jope.



Poiste lemmikuid mugavaid põlvpükse võib julgelt kanda triiksärgi, jaki või vestiga,” ütleb Välba. “Pidulikeks puhkudeks soovitame väikestele härrasmeestele musti viigipükse, valget pluusi ja kootud vesti. Eriti šikk valik on aga püstkraega pintsakust ja viigipükstest koosnev hele ülikond.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles