Muusikakoolis mängisid võistu keelpilliõpilased

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšelloõpilaste teises vanuserühmas oli parim David-Filip Popov.
Tšelloõpilaste teises vanuserühmas oli parim David-Filip Popov. Foto: Erakogu

Pärnu muusikakoolis Pärnu regiooni keelpillimängijate konkursil osalesid viiuli, altviiuli, tšello ja kandle eriala õpilased.


Muusikakooli direktori Karin Veissmanni sõnutsi on regioonis 16 muusikakooli, kuid osavõtjaid sel aastal kõigist koolidest polnud, ilmselt peljati kohustusliku repertuaari keerukust. Tore, et osalesid väiksemad muusikakoolidki, nagu Häädemeeste ja Sindi.



“Kahjuks polnud seekord konkursil esindatud ühtegi klassikalise kitarri õpilast, see on väga mõtlemapanev,” tõdes Veissmann. “Tung kitarri õppima on väga suur, aga kui ilmneb, et pillimänguoskuse kõige tähtsamaks eelduseks on kodune harjutamine, väheneb õppimise soov imekiiresti.”



Üleriigilised voorud algavad reedel


Konkurss toimus paralleelselt muusikakoolis ja Kunstide majas. Keelpilližüriisse kuulusid Toomas Velmet, Arvo Leibur, Evelin Tammiku, kandležüriisse Els Roode, Ene Raid, Silvi Baradinskas ja Reet Nurming.



Žürii tunnustas kõiki noori interpreete ja nende õpetajaid, kes võtsid vaevaks mitte just kergete killast konkursil esineda.



Võisteldi vanuseastmete kaupa. Viiulimängijaid ootab ees „lindivoor”: kõikjalt Eestist on kogutud parimate mängijate lindid ja “pimekuulamisel” valitakse välja lõppvooru esinejad.



Tšello- ja kandleõpilased lähevad finaalvooru otse esimesest voorust, sest nende instrumentide mängijaid on muusikakoolides vähe.



Samuti pääsevad kohe lõppvooru löökpillimängijad, keda sel aastal esindab õpetaja Olav Kundi õpilane Rauno Pella, kes eelneval kolmel aastal on võitnud üleriigilisel löökpillimängijate konkursil esikoha. Riiklikud lõppvoorud toimuvad 19.-23. märtsini.



Parimad muusikaõpilased


Viiuliõpilastest sai esimeses vanuserühmas esikoha Gerita Sein Pärnu muusikakoolist, teiseks tuli Karl Jõgi Kuressaare muusikakoolist ja kolmandaks Marta Lotta Kukk Pärnu muusikakoolist. Noorima viiuldaja eriauhinna pälvis Elbe Reiter Pärnu muusikakoolist.



Teises viiuliõpilaste vanuserühmas esikohta välja ei antud, teise koha saavutas Eva Aarnis Kuressaare ja kolmanda Brigita Mass Häädemeeste muusikakoolist.



Tšelloõpilastest võitis esimeses vanuserühmas Karret Sepp Kuressaare muusikakoolist. Teise koha sai Kristin Tamm, kolmanda Kristo Kutan ja noorima tšellomängija eriauhinna Mart Luuk (kõik Pärnu muusikakoolist).



Teises vanuserühmas oli parim David-Filip Popov, teiseks jäi Martin Mänd (mõlemad Pärnu muusikakoolist).



Altviiuliõpilastest võitis teises vanuserühmas esikoha ja eriauhinna artistlikkuse eest Raido Lill Pärnu muusikakoolist, kolmanda koha sai Meeli Vreiman Türi muusikakoolist. Teist kohta välja ei antud.



Kandlekonkursi lõppvooru valiti esimesest vanuserühmast Mariliis Miilimäe, teisest rühmast Osvald Leidur, kolmandast Triin Schneider ning Kristina Põldmaa, neljandast Maiu Roosma (kõik Pärnu muusikakoolist) ja Heily Väljamäe Pärnu Kunstide majast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles