Raekülas tähistati hariduselu 97. aastapäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia mudilaste etteaste.
Raeküla lasteaia mudilaste etteaste. Foto: Erakogu

Täna tähistati Raeküla hariduselu käivitumise 97. aastapäeva, millest võttis osa ligikaudu sadakond Raeküla koostöökolmiku liiget, külalist ja esinejat.


Peo esimeses osas esinesid Rääma kooli tütarlastekoor Väike Viisikoor, mida juhendas Aino Šubarina, ja poistekoor Valter Helvi Treibluti juhendamisel. Mininäidendi “Kalevipoja” ainetel tõid kuulajate-vaatajateni Raeküla lasteaia mudilased õpetaja Diane Pani juhendamisel, andis ülevaate Raeküla Vanakooli keskuse infospetsialist Maria-Kristiina Kontus.



Viimasel aastal tihedat koostööd arendav Raeküla koostöökolmik – piirkonna kool, lasteaed ja Vanakooli keskus – meenutas pärast kontserti vanu aegu ja plaanis tulevikku.



Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro tutvustas kaua aega plaanitud tegevuse reaalsuseks saamist: koostöökolmiku ühistel pingutustel hakkab Raekülas perioodiliselt ilmuma ajaleht, mille väljaandmist toetab järgmise aasta jooksul Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Esimene number loodetakse välja anda suve esimesel poolel.  



“On oluline jäädvustada oma piirkonna inimeste tegevusi, mõtteid ja meenutusi,” selgitas  Karro. “See on see, mis meist tulevastele põlvedele jääb.”



Iga külaline sai RVK Taaskasutuskeskuse õpetaja Karina Eljandi juhendamisel meisterdada endale aastapäevapeol mälestuskingituse.



Raeküla koostöökolmik edendab hariduselu, mis 1913. aastal sai alguse endises Raeküla algkoolihoones. Laiem üldsus tunneb hoonet kui endist õhtukooli ja täiskasvanute gümnaasiumi, nüüdset Raeküla Vanakooli keskust. Hoones on eelmise sajandi esimesel poolel tegutsenud ka lasteaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles