Juhtkiri: Lottemaaga maailma

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Multifilmi- ja raamatutegelane Lotte naudib Eestist suurt populaarsust. Tema nime ja näoga turustatakse jogurtit, küpsiseid, riideid, šampooni ja mida kõike veel, aga kõik need jäävad suure tõenäosusega varju, kui Pärnumaal Tahkuranna vallas avab värava Lottemaa teemapark.


Teemapargi valmimist tuleb veel oodata, aga huvitavast ideest on aastaga saanud konkreetne plaan, mille teostumise teelt hakkavad vähehaaval kaduma viimasedki takistused.



Maa-ala, kuhu Lottemaa kavandatakse, kuulub Kaitseliidule, mis ettevõtmist põhimõtteliselt toetab, kuigi kurdab arendajate ebamäärasust. Usutavasti saab Kaitseliit siiski lähiajal vastused oma küsimustele ja valmib lõplik, loodetavasti positiivne seisukoht ning Lottemaa tehing võib valitsuse otsustada minna.



Pärnu Postimehe arvates on Lottemaa teemapargi valmimine praegu üks maakonna arengu võtmeküsimusi. See on just see, mida Pärnumaa tuleviku ja konkurentsivõime pärast muretsejad ja selle nimel tegutsejad on oodanud: atraktiivne perepark, mis kohandatakse loodusega.



Parimal juhul saab Lottemaast kogu Skandinaavia ja Baltimaade tõmbekeskus. Võiks ju rääkida maailma vallutamisest, kuid soovmõtlemiselgi peavad teatud piirid olema. Ent võimatu pole miski.



Ometi ei sõltu kaunis tulevik vaid Lottemaast ega selle tegijast, vaid kogu maakond peab selle nimel tegutsema. Kui Lotte sõbrad meie maile tulevad, olgu neil siin muudki teha kui Leiutajatekülas mütata. Sellest kujuneb proovikivi nii Pärnumaa turismi-, toitlustus- ja majutusettevõtjatele, käsitöölistele kui paljudele teistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles