Raeküla Vanakooli keskuses alustab kodutütarde rühm

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred.
Kodutütred. Foto: Erakogu

Kaitseliidu Pärnumaa malev kutsub kevadel Raekülas taas ellu kodutütarde rühma, mis hakkab tegutsema Vanakooli keskuses, 1930. aastail Raeküla kodutütarde koduks olnud majas.


Kodutütarde Pärnumaa ringkond ootab 10-14aastasi tütarlapsi organisatsiooniga liituma. Rühmajuhid on endised kodutütred Riina Joala ja Sandra Miländer. Koondused hakkavad toimuma teisipäeviti algusega kell 17.30.



Et nii kodutütarde kui noorkotkaste liikumisel on Raekülas pikem ajalugu, palub Kodutütarde Pärnumaa ringkond ja Noorte Kotkaste Pärnumaa malev ühendust võtta kõigil endistel kodutütardel ja noorkotkastel või nende lähedastel, et nii talletada mälestused ja leida võimalus nende kaasamiseks käivituva rühma tegevustesse.



Kodutütarde organisatsiooni eesmärk on kasvatada tublisid ja kõigega hakkama saavaid inimesi, õppida käsitööd ja kauneid kunste, teha sporti, käia matkadel ja laagrites nii Pärnu maakonna piires kui kaugemal ning tegelda paljude muude noori arendavate tegevustega, selgitas Kaitseliidu Pärnumaa maleva noorteinstruktor Rait Vaeno.



Kodutütarde liikumine sai Eestis alguse eelmise sajandi 30. aastatel. Liikumine oli vahepealsel nõukogude perioodil küll keelustatud, kuid taastati 1990. aastate alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles