Paul McCartney, „NEW”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

„Kõigil teistel tundub paremini minevat kui minul,“ laulab Paul McCartney enda „uue“ nimega tutikal albumil. Rahvuskaaslaste poolt hellitavalt Maccaks ristitud vanameistri päevatöö on suure tõenäosusega üks raskemaid kogu maailmas: McCartney pingutab nii, et veri ninast väljas, ent isegi pärast 24. sooloalbumit seostatakse muusikut siiski enim ammuilma ajarataste alla aetud teate-küll-millise kultusbändiga.

On vist loomulik, et biitlite kullasära ei ole võimalik poleerida Macca enda soololoomingust välja siiski, kui albumi järjekorranumbriks „50“: neli pead on ikka neli pead. Ent kui kohustuslik albumiarvustuse biograafiakonteksti killuke jäädavalt selja taha kummutisse asetada, pole uus album sugugi nii paha.

Viimatisel heliüllitisel kõnnib Macca uue ja vana noateral peaaegu vankumatu tasakaaluga, näidates maailmale, et vana püss oskab veel pauku teha küll; ja kuidas veel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles