Häädemeestel võib tulla paleepööre

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Häädemeeste vallas võitis valimised valimisliit Ühtne Koduvald, mis sai 15 volinikukohast seitse.

Ühtse Koduvalla nimekirjas pääsesid volikokku Andrus Soopalu, Ants Järvesaar, Talvi Mägi, Algis Perens, Aire Koop, Marju Aasma ja Kirti Mägi.

IRL saab Häädemeeste vallavolikogusse viis kohta. Volikogusse pääsesid Urmas Aava, Harald Kalmet, Ants Järv, Uno Lehtla ja Madis Talts.

Valimisliidu Rannatee nimekirjas pääsevad volikogusse Toomas Troska ja Esta Vesik.

Keskerakonna nimekirjast pääseb volikogusse Lembit Künnapas.

Häädemeeste vallas oli valimisaktiivsus 60,85 protsenti – 2256 nimekirja kantust käis valimas 1373 inimest.

Häädemeeste vallavolikogu 15 kohale kandideeris 64 inimest ehk pisut üle nelja soovija kohale. Valimisliidus Rannatee kandideeris 14 inimest, erakonnas Isamaa ja Res Publica Liit 17, Eesti Keskerakonnas 8 ja valimisliidus Ühtne Koduvald 24 inimest.

Enim hääli sai 2009. aasta Häädemeeste vallavolikogu valimistel (nagu 2005. aastalgi) valimisliit Meie Koduvald, kellele kuulub volikogus viis kohta. Reformierakond noppis neli mandaati. Kolme kohaga on esindatud valimisliit Rannamänd. Ühe mandaadiga pääsesid volikokku valimisliit Parem Vald (Ants Järvesaar), valimisliit Aus Tee (Lembit Künnapas) ja Keskerakond (Kalmer Hütt).

Praegu on vallavolikogu esimees Toomas Troska (VL Rannamänd) ja vallavanem Urmas Aava (IRL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles