Põhja-Tallinn, „Maailm meid saadab“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti kõige popimad hiphopparid on valmis saanud uue albumi, mis ulatab fännidele hõbedasel peegelkettakandikul korraliku popurrii nii uue koosseisu heast sünergiast kui ka kõrvakrampe tekitavatest peavooluklišeedest.

Põhja-Tallinna eduvalemi üle on palju pead murtud. Tegelikult on Põhja-Tallinna fenomen üsna lihtsakoeline ja vastab samadele kriteeriumidele, millele Meie Mees, Koit Toome ja viimasel ajal aina enam Ewert ja tema draakonidki: lihtsus, selgus, kaasahaaravad refräänid, turvaline distants, ent samal ajal omamehelik suhtumine ja mõõdukas sotsiaalkriitika.

Põhja-Tallinna järjekorras teises kauamängivas „Maailm meid saadab“ on kõike eespool loetletut ja see kõlab kokkuvõttes natuke nagu leige purgiseljanka: muusikaliselt ja lüüriliselt on uuel albumil nii häid kui halbu hetki, haamriga-pihta ühiskonnakriitikat ja meil-on-aega-veel klišeesid. Ent see „miski“, mis kõik kokku võtab, on liigjahutatud hiphop, millel tahes-tahtmata puudub žanri üks defineerivamaid nimetajaid – teravus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles