Juhtkiri: Sotsid tõstsid jala pidurilt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Alates möödunud kolmapäevast järgmise aasta riigieelarve arutelu vaheaegade võtmisega venitanud sotsid loobusid obstruktsioonist ja riigikogu võis reedel eelarve teise lugemise lõpetatuks lugeda. Lõputu pauside võtmise ja öise istumise mõte on alati olnud juhtida tähelepanu võimuliidu ükskõiksusele vastaspoole ettepanekute suhtes ja seekord oli ajendiks kümme aastat muutumatuna püsinud lapsetoetus 19.18 eurot.

Kui sotside aseesimees Andres Anvelt ütles Postimehes, et 2015. aasta riigikogu valimiste taustakampaania on juba sisuliselt alanud, siis kinnitas seda nädalavahetusel Pärnus toimunud SDE volikogu koosolek. Sotsid ütlesid sellel välja, et praegune valitsus ohustab väärtusi, milleks Eesti riik loodi.

Haritlaskonna kriitilise mõtte suukorvistamise näitena toodi Sirbis toimuvat, samasse jadasse paigutati riigikontrolli seisukohtade naeruvääristamine, katsed allutada ringhääling valitsuspoliitikute kontrollile, rahvakogu marginaliseerimine ja tema tahte sihilik eiramine ning ajakirjandusele, kodanikuühiskonnale ja parlamendiopositsioonile korralduste jagamine peaministri kõnetoolist. Pole miskit salata, see kõik ongi nii. Sotsid omakorda trimmivad adrateri suureks lõikuseks tulevastel valimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles