Ujutamine teeb beebi veega sõbraks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maigrit Tikkerbär (paremal) näitab beebide ujutamisel basseinis nukuga harjutuse ette ja vanemad teevad siis oma lapsega treeneri näpunäidete järgi.
Maigrit Tikkerbär (paremal) näitab beebide ujutamisel basseinis nukuga harjutuse ette ja vanemad teevad siis oma lapsega treeneri näpunäidete järgi. Foto: Urmas Luik

Väikelaste ujutamine toetab lapse vaimset ja füüsilist arengut, õpetab ujuma ning paneb mudilase juba maast madalast vett mitte kartma.

Ujumistreenerite Artur ja Marika Tikkerbäri tütar Maigrit Tikkerbär (29) sai kolm aastat tagasi emaks. Et ta on tänu vanematele olnud lapsest saadik ujumise juures, tuli mõte oma poegki veega sõbraks teha.

“Läksingi seda asja õppima ennekõike sellepärast, et osata oma last vees hoida ja talle harjutusi välja mõelda,” rääkis Tikkerbär. “Algul tegelesingi ainult oma lapsega. Siis vaatasime, et meil on Koidula gümnaasiumi ujulas vaba bassein ja Pärnus tundus nõudlust beebiujutamise järele olevat, nii avasingi treeninggrupid.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles