Külalised, „Teiselt planeedilt“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Külaliste uuelt plaadilt kaugusse üürgav „Hea peo saladus on piisav hämarus“ on tõenäoliselt üks neid klassikalisi eesti oma sententse, mida tulevased põlved järgnevate aastasadade jooksul oksendamiseni palju kõiksugu aforismide ja poolikute tõdede kinkeraamatutesse sisse kirjutavad ja sünnipäevakaartidesse trükivad.

Leviansambli Külalised uue plaadi lüürika kallal võiks ilkuda lõpmatult, ent kindel on, et sõnasepast räppari Tommyboy ümber koondunud kollektiiv koosneb eelkõige tänapäeva poeetidest, peegeldades kohati muheda huumoriga, mis nende silmavaadet tõmbab ja kõrvadesse kinni jääb.

„Igaüks on kunstnik elades ja ellu jäädes,“ sülitab Tommyboy pseudonüümi all tegutsev Pärnu oma mees Toomas Tilk mikrofoni loos „Suur pilt“ ega saakski rohkem haamriga naelapead tabada ja plaadile paremat tuumikmõtet maalida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles