Kihnu lennuk ootab starti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirmale Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG kuuluva üheksa reisijakohaga lennukiga jõuab Pärnust 45 kilomeetri kaugusele Kihnu veerand tunniga.
Lennufirmale Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG kuuluva üheksa reisijakohaga lennukiga jõuab Pärnust 45 kilomeetri kaugusele Kihnu veerand tunniga. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kihnu ja Pärnu vahel talviti ühendust pidav lennuk on valmis kohe startima, kui meri jäätub ja laevaühendus saarega katkeb.

Praegu sõidab AS Kihnu Veeteede reisiparvlaev iga päev Munalaiu ja Kihnu vahet, sest soe talv on hoidnud veetee vaba. Navigatsioon Pärnu ja Kihnu vahel katkes 10. novembril.

Tunamullu katkes navigatsioon ja algasid lennureisid 15. detsembrist ja kestsid läinud aasta aprilli välja, kuni meri vabanes jääkaane alt. Lennutalv 2012–2013 oli nii hoogne, et lepingulisele 260 reisile lisaks tehti ligemale sada täiendavat lendu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles