Kosmoseavastused võivad muuta inimkonna reaalsustunnetust

Silja Joon
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. detsembril lennutati üles Euroopa kosmoseteleskoop GAIA, mille missioon on kaardistada täpsete koordinaatidega üle miljardi taevakeha. Illustratsioon kosmoseteleskoobi üleslaskmisest pärineb Euroopa kosmoseagentuuri kodulehelt.
19. detsembril lennutati üles Euroopa kosmoseteleskoop GAIA, mille missioon on kaardistada täpsete koordinaatidega üle miljardi taevakeha. Illustratsioon kosmoseteleskoobi üleslaskmisest pärineb Euroopa kosmoseagentuuri kodulehelt. Foto: Urmas Luik

Milline oli aasta 2013 kosmosevaldkonnas, tutvustab eelmisel õppeaastal Strasbourgis rahvusvahelise kosmoseülikooli (ISU) magistrantuuris tudeerinud pärnakas Mart Vihmand.

Kui vaadata 2013. aastal maailmas ja Euroopas kosmosetehnoloogia valdkonnas toimunud sündmusi, võiks seda kokkuvõtvalt nimetada heaks külviaastaks, kuid kindlasti oli rõõmsaid lõikuse hetkigi, pakkus Vihmand.

Kirjeldage 2013. aasta kordaminekuid kosmosetehnoloogias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles