Juhtkiri: Kaevikutes linn

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu linnas leidub praegu vähe rajoone, kus mõni tee- või torutöö ei käiks, ning paljude linnaelanike kannatus on sellega viimase piirini viidud. Suuremad või väiksemad tööd kestavad ranna rajoonis, Lõuna tänaval, Esplanaadi tänaval, Ehitajate teel, Niidus, Rääma tänaval …

Pikas perspektiivis on muidugi hea, et kanalisatsioonitöid tehakse, uusi teid rajatakse ja olemasolevaid parandatakse, aga tööde korraldus ja liikluskorraldus tekitavad jätkuvalt elanike küsimusi ja proteste, millest suur osa on põhjendatud.

Pahameel on mõistetav, kui kord maha pandud torude pealt tee mitmendat korda üles kaevatakse ja selgitust selle kohta kuskilt saada ei õnnestu. Inimene on nõus teatud aja ebamugavusi kannatama, kuid kui need ei paistagi lõppevat ja tööde tähtajad muudkui edasi nihkuvad, murduvad kõige kannatlikumadki.

Pärnu Postimees kirjutas paari päeva eest, kuidas pärnakas Lily Kurm nägi suurt vaeva, raisates oma aega ning närve, et veokid keelatud alal ei sõidaks. Kurm kurtis, et abi oli keeruline saada nii linnavalitsuselt kui politseilt. Lõpuks olukord lahenes, kuid see võttis tublil kodanikul aega kolm kuud.

Segadused paistavad painavat Pärnu ümbersõidu rajamist ja Ehitajate tee ning Papiniidu silla renoveerimistki. Kuigi ametlikult kõneldakse ajutistest, näiteks maa külmumisest põhjustatud viivitustest, levib ebaametlikult märksa loogilisemaid versioone teatud maksmata arvetest. Sellestki, et Lätist pärit alltöövõtjatel polnud aimugi, missugusel maastikul nad tööd tegema hakkavad.

Palju jutte, mis lõpuni ei pruugi tõele vastata, ja kindlasti palju pahameelt jääks olemata, kui tööde teostaja või tellija võtaks vaevaks teetööde käigu korralikult lahti seletada. Praegu Pärnus avanev pilt reedab pigem seda, et niigi ebamugav aeg muudetakse inimestele veel ebamugavamaks, ja see on jabur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles