Juhtkiri: Suvepealinnas pole kiiret

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Valitsus võib ju sätestada, et suvehooaeg kestab Eestis 1. juunist 1. septembrini, kuid tegelikult tulevad suvised ilmad siis, kui tulevad. Paljude aastate põhjal saab öelda, et mingi soojem periood jõuab Pärnusse kindlasti enne ametliku supelhooaja algust.

Viimased kaks nädalat näitasidki, missugune ilm on meie laiuskraadil võimalik. Ettevõtjad, majutajad, toitlustajad-joogipakkujad, jäätisemüüjad saavad pärast katseaega oma teenuseid tuunida, et suurel suvel suudaks nõudlusele vastu seista.

Läinud nädalal toimetuses käinud USA Tallinna saatkonna pressiinimesed imestasid, et hotellis kuuldud keelte järgi võinuks oletada ükskõik kuhu sattumist, varased suvevõõrad said oma päikselaksu Pärnust juba kätte.

Suvepealinna puhkama tulnul ei peaks olema kiire. Seda imelikumad on põhjanaabrid, kes restoranis tahavad tingimata poole tunniga söönuks saada. Ei, veljed, ajanappuses tuleb lauda teenindavale suvepiigale eelistada selvesööklat, kus suupärase saab kandikule laduda ja lauas alla kugistada.

Praegu ongi ettevõtjatel paras aeg testida oma võimeid ja suutlikkust enne jaani ja hansapäevi. Ei tea Pärnus ühtki toitlustusasutust, mille köök oleks ehitatud nii, et näljaste hulga suurenedes pandaks seal üha uusi pliidiraudu hõõguma. Järelikult peab suvel hakkama saama sama köögivõimsusega mis talvelgi. Sestap kannatab teadlik suvekülaline ära, kui prae ooteaeg venib poole tunni pikkuseks. Varasematel suvedel oli näiteks kuursaalis diskreetne kell, mis andis kliendile ooteaja teada. Valehäbita tasuks käituda mujalgi, et teenindajad ei peaks pidevalt ühte ja sama kordama. Tõesti, suvel pole suvepealinnas kiiret kuhugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles