Juhtkiri: Bussiliiklus võiks nii jäädagi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Mäletatavasti lubati, et ühissõidukite ümbersuunamine Lõuna tänavalt Pikale tänavale kestab Pärnus mai lõpuni. Põhjus, miks torutööde tellijad ei arvestanud arheoloogiliste uuringute vajadusega, jääb kesklinna puhul arusaamatuks. Seetõttu jätkub Lõuna tänaval tööd ilmselt kauemaks ja toimetusse on helistanud linnakodanikud, kelle arvates võiks bussiliiklus kesklinnas jäädagi nii, nagu see praegu ”ajutiselt” on. Lõuna tänava ühissõidukitest vabastamise kasuks räägib mitu kaalukat argumenti.

Esiteks on eriti liigend- ehk lõõtsbussidel tülikas sooritada vasakpööret Akadeemia tänavalt Lõuna tänavale.

Teiseks on Lõuna tänava ääres kaks ja Kuninga tänaval kolmaski kool, mis nõuavad bussijuhtidelt kõrgendatud tähelepanu. Rääkimata spordihoonest, staadionist ja Munamäe piirkonnast, kus alati on palju lapsi.

Kolmandaks, jättes ühissõidukid vaid Pikale tänavale, poleks Pärnus võõrastel tarvis mõistatada, kas neile vajalik buss läheb Koidula või bussijaama peatusest.

Neljandaks väheneb postimaja müümisel või hoopis kaob seal postiteenuste osutamine, mistõttu langeb ära vajadus bussipeatuse järele postimaja ees.

Viiendaks muutuks inimeste arvates ühistranspordi skeem kesklinnas senisest arusaadavamaks: bussijaam oleks keskne sõlmpeatus, kust linnaliinid hargnevad Riia maanteele, Karja ja Aia tänavale. Kõik see ei tähenda muidugi, et Lõuna tänav ei peaks hansapäevadeks taas kasutuskõlblik olema.

Toimetusele meenub, et bussiliikluse toomisest Lõuna tänavalt Pikale tänavale on juttu olnud varemgi, aga millegipärast pole rääkimisest-kirjutamisest kaugemale jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles