Juhtkiri: Riigieelarve ja selle ”püha lehm“

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ajal, mil Eesti riigi rahaasjad on korras – nii meile ju söögi alla ja peale korrutatakse –, algatab rahandusminister Jürgen Ligi järjekordse kärpekampaania. Käärid hakkavad ennekõike lõgisema 2015. aasta eelarve kallal, kuid teada on kärpevajadus ka 2016. aastal. Kusjuures Ligi ei pruugi sel ajal enam minister ollagi, sest 2015. aasta märtsis valitakse riigikogu uus koosseis ja ametisse astub uus valitsus. Praeguse seltskonna jätkamine pole võimatu, aga nendest nägudest on tüdimus.

Väidetavalt on kärpepaberid tabanud ministeeriume üllatusena, mis on täiesti võimalik, sest alles anti teada, et läinud aastal täideti riigieelarve laekumiste poolt koguni 101,7protsendiliselt. Mis siis nüüd lahti on?

Kui kõik jääb nii, nagu rahandusministeeriumis plaanitud, on kõige tõsisema löögi all haridus-, sisejulgeoleku-, sotsiaal- ja kultuurivaldkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles