Pidustused löövad Pärnus bussiliikluse sassi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaliinibuss. Foto on illustreeriv.
Pärnu linnaliinibuss. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse teatel on seoses Eesti Vabariigi 96. aastapäeva sündmuste tõttu bussiliiklus Pärnus pühapäeva õhtust esmaspäeva pärastlõunani oluliselt häiritud.

Liinibussid sõidavad sel ajal mõlemas suunas marsruudil: Kesklinna sild - Lai tänav – Ringi tänav – Pikk tänav.  Buss ei läbi peatusi "Teater" ja "Bussijaam". Neid peatusi asendab ajutine bussipeatus Ringi tänaval Port Arturi ja Port Artur 2 kaubanduskeskuse vahel. Seal kohtuvad ka silla suunas sõitvad liini 14 bussid liinide 6, 10 ja 19 bussidega.

Esmaspäeval, 24. veebruaril kell 12, paraadi ajal, on oodata liinibusside sõidugraafikus umbes 20minutilist seisakut. Sellest tulenevalt võivad bussid olla järgneva kahe tunni jooksul graafikust maas kogu Pärnu linna ulatuses ja ümberistumised ei pruugi toimida Mai piirkonnaski.

Bussid liinidel 5, 11 ja 18, mis plaani järgi peavad tegema teatri eest tagasipöörde sillale, ei sõida 23. ja 24.veebruaril Teatri peatusse.

Liini 5 buss, tulles Vana-Saugast, teeb sõitjate väljumiseks Tallinna maantee peatuse Rääma tänava alguses. Vana-Pärnusse sõiduks saab bussile 5 Jannseni tänava peatuses 29 minutit pärast täistundi. Vana-Pärnust tulles sõidab buss Kesklinna peatuseni.

Liini 11 buss, tulles Lõost või Sauga alevikust, keerab Tallinna maanteelt paremale Jannseni tänavale ja jõuab Jannseni tänava peatusse umbes 3 minutit pärast täistundi. Väljumisaeg Jannseni tänava peatusest Vana-Pärnu suunas on plaani järgi ehk 9 minutit pärast täistundi.

Tulles Vana-Pärnust, keerab buss number 5 Jannseni tänavalt vasakule Tallinna maanteele ja pärast Vana-Rääma ristmikku on ajutine peatus (maja number 15 juures), kuhu buss jõuab 23 minutit pärast täistundi. Väljumisaeg Lõo või Sauga aleviku suunas on 29 minutit pärast täistundi.

Liini 18 buss, tulles kesklinna poole, keerab Tallinna  maanteelt vasakule Rääma tänavale, tehes sõitjate väljumiseks Tallinna maantee peatuse Rääma tänaval (42 minutit pärast täistundi).

Rääma suunas väljub liini 18 buss ajutisest Tallinna maantee peatusest (Vana-Rääma ja Ilvese tänava vahel, maja number 15 läheduses) 48 minutit pärast täistundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles