Pärnus püstitati lastekaitsepäeval rekordeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipi oli üks tegelastest, kes aitas Kaubamajaka lõbusat lastekaitsepäeva läbi viia.
Pipi oli üks tegelastest, kes aitas Kaubamajaka lõbusat lastekaitsepäeva läbi viia. Foto: Erakogu

1. juunil tähistati Pärnus Kaubamajakas lastekaitsepäeva, millest tänavu võttis osa pea iga viies pärnakas.

Kaubamajakas toimuva "Lõbusa lastekaitsepäeva“ juhtmõtteks oli ohutus ja turvalisus ehk kuidas suvi ohutult ja turvaliselt veeta.

"Vaatamata ilmataadi vingerpussile terve päev vihma kallata, ei jäänud rekordid püstitamata," vahendas Kaubamajaka turundusjuht Annely Kevade.

Lõvi Leo, Nublu ja Pipi abiga said rekordid üle loetud ja mõõdetud. Pärnu rekord puslede kokkupanemises on nüüdsest 265 ja rohkem inimest korraga, Pärnu rekord nätsumullipuhumises on 18sentimeetrine nätsumull, Pärnu pikim pilt on 34 meetrit ja 27 sentimeetrit pikk.

Lisaks rekordite püstitamisele said lapsed ennast proovile panna liiklustestide ja ristsõnade lahendamises, jalgratta, tõukeratta ning mopeedi vigursõidus, anda sõrmejälgi, proovida käeraudu ja kuulivesti.

Samuti tutvustasid politsei, päästekeskus ja Aide autokool oma tööd ja erivahendeid ning tehnikat. Kohaletulnud said tutvuda politsei alarmsõiduki ja -mootorrattaga.  Päästekeskus rääkis vee- ja tuleohutusest ning pakkus tegevust pisematelegi. Aide autokool tõi kohale turvavööstendi ning õpetas õigesti turvahälli paigaldama.

Ühtlasi oli Kaubamajaka lastekaitsepäeva näol tegemist Pärnu politseijaoskonna projekti ”Mopeediõpe” lõpuüritusega, kus parimatele loositi välja auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles