Rannapark rabab modernsusega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapargi kivist lauad passivad nii male, kabe kui kaardimänguks.
Rannapargi kivist lauad passivad nii male, kabe kui kaardimänguks. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rannapargi valmimistähtajaga võidu jooksvad töömehed on lõpusirgel ette rebinud. Ehkki ühegi pargisopi kohta ei saa veel öelda, et see on lõplikult valmis, võib juba aimata, missugune näeb park välja kahe nädala pärast.

Erinevalt vanast kontseptsioonist, mis oma hajusalt pargiteede äärde paigutatud pinkidega võimaldas väikse seltskonnaga omaette hoida, soodustab valmiv lahendus pigem suuremate sõpruskondade lõimumist.

Itaalias valmistatud modernsed pingid on iluravi läbi teinud puude alla paigutatud kobaratena vastavalt pargi neljale ehk pea-, kunsti-, seltskondlike sportmängude ja rahu väljakule. Samal ajal on pingid disainitud niimoodi, et neil mahub kõrvuti istuma kaks inimest, andes niimoodi siiski hubase võimaluse olla samal ajal nii seltskonnas kui kahekesi.

Ühes parginurgas on maa seest sirgunud trobikond kivipuraviku ja kukeseene ristandit meenutavat maleruudustikuga kaetud laudu. Usutavasti näeb peagi nende ääres maikades mehi plastnokaga mütsiga varjatud päid ragistamas nagu vanadel headel aegadel Pärnu rannas. Kivist kukepuravikud sobivad ideaalselt kaartide tagumisekski või käesurumisvõistlusteks puhul, kui lihasmass oluliselt ajumassi ületab.

Ent olgu biitseps kui punnis tahes, piknikuala inventariga pole mõtet rammu katsuma hakata. Robustsed, betoonist valatud lauad, mille külge istumiseks kinnitatud kaks massiivset palki, on pommi- ja vandaalikindlad.

Ehitusalast väljapoole jäävate piknikulaudade ümber eile päeval vedelnud alkoholipudelite põhjal võib järeldada, et inimesed on need lauad juba avastanud ja omaks võtnud.

Tervenisti antakse ümbersündinud Rannapark pärnakate ja linnakülaliste meelevalda juunikuu 20. päeval, kui see pidulikult avatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles