Suusalegend Veerpalu näitas tänastele tegijatele koha kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisele ringile minnes möödus Andrus Veerpalu vaststartinud Peeter Kümmelist.
Teisele ringile minnes möödus Andrus Veerpalu vaststartinud Peeter Kümmelist. Foto: Ants Liigus

Murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel Jõulumäel 15 kilomeetri eraldistardist klassikasõidu võitnud 43aastane Andrus Veerpalu tunnistas, et medal oli tal mõttes, kuid mitte kuldne.

Jõulu suusaklubi esindav kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Veerpalu, kes polnud kolm aastat suusaradadel võistelnud, näitas oma võimu juba esimestel kilomeetritel. Teisena rajale läinud vanameister oli poolel distantsil kasvatanud edumaa lähima jälitaja Karel Tammjärve ees 13 sekundini. Võistlusmaa teisel poolel suutis Veerpalu tempot veel tõsta ja ajaga 36.39,9 lõpetada. Hõbemedali teeninud Tammjärv kaotas võitjale 17,2 sekundiga, pronksi saanud Peeter Kümmel jäi Veerpalust maha juba 40,1 sekundiga.

Esikolmikule järgnesid Raido Ränkel (+46,9), Jõulu klubi tulevikulootus Alvar Johannes Alev (+51,2) ja Martti Himma (+1.16,1). Kein Einaste pidi leppima üheksanda tulemusega ja Jõulu klubi noored suusatajad Siim-Sander Pihu ning Taavi Valter Taveter lõpetasid võistluse vastavalt 17. ja 18. positsioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles