Juhtkiri: Kultuurisuvi läks käima

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kuigi ilmad on veel heitlikud ja suur suvi pole selles suhtes kätte jõudnud, algas eelmisel nädalavahetusel rahvusvahelise aktinäituse "Mees ja naine" avamisega Pärnu kultuurisuvi. Õigupoolest võiks kultuurisuve alguse paigutada päevakese varasemaks, sest reedel mängisid Pärnu muusikakooli oreliklassi õpilased Eliisabeti kirikus avatuks Pärnu kaheksanda orelifestivali.

Juba sel nädalavahetusel algab aeg, kui pole hoo ega hoobi vahet, sest stardib "Reiu rock", tulevad kokku rivitantsijad, etendustega alustab Täna va' Teater. Peale nende toimub väiksemaid kontserdisarju ja Pärnusse jõuab esimene üle-eestiline suvetuur "Disko pole oluline, punk on põhiline".

Kui viimastel aastatel on Pärnu kultuurisuved pigem kokku kuivanud kui uusi väärtusi loonud, siis sellel suvel paistab olukord paranevat. Tugevad traditsioonid jätkuvad, mõni vana olija, nagu näiteks line-tantsufestival, naaseb ja nii mõnigi uus ettevõtmine proovib suvepealinna vallutada.

Uutest tulijatest Pärnu kandis tasub kindlasti tähele panna "Reiu rocki", esimest ehedat rokifestivali, mille sarnast pole siinmail vist nähtudki. Samuti tõotab põnev tulla kaunite kunstide öö "Augustiunetus", mille raames peaksid Pärnuski ühe öö vältel töötama koduaiakohvikud.

Kahjuks jääb ära Rannaparki plaanitud "Pärnu õllefest 2010", mis vähemalt eelreklaami järgi võinuks mastaapset ja uhket meelelahutust pakkuda. Ehk jõuavad "Õllefesti" korraldajad ja Pärnu linnavalitsus järgmiseks suveks omavahel mõistliku kokkuleppe sõlmida, sest suvepealinna peaks kena klassika kõrvale toredat rahvalikku äraolemistki mahtuma.

Kultuurisuvi tuleb üle pika aja päris mitmekesine ja kuigi arenguruumi on palju, liigub suhtumine õiges suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles