Laine Randjärv: Kümme aastat Euroopa Liidus

Laine Randjärv
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: PP

Eesti on Euroopa mõistes väike riik, mis on suutnud konstruktiivselt ja õigel ajal kasutusele võtta Euroopa tõukefondide toetusi, et parandada taristut, ehitada ja restaureerida ühiskondliku otstarbega hooneid. Fondide toetus on kaasa aidanud ettevõtluse arengule, käivitanud palju haridus-, kultuuri- ja integratsiooni programme.

Kõik see tähendab uute töökohtade tekkimist meie tööturul. Kõike viimase kümne aasta jooksul tehtut ei jõuagi üles lugeda ja peab olema tõeline euroskeptik, et mitte hinnata Euroopa Liidu meie maale antud abi.

Iseasi on see, et eurotoetuste efektiivne kasutamine nõuab abisaajatelt kõrget professionaalsust: pole saladus, et fondidesse esitatavad taotlused on oma keerukuselt võrreldavad dissertatsiooni kaitsmisega ja aruandlus on veelgi keerulisem, kusjuures mõni patustamine finantsosas võib viia kogu projekti kokkukukkumiseni. Nii väärivad organisatsioonid, kes suudavad kõik need takistused ületada, aplausi kõigilt Eesti elanikelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles