Häädemeeste vald müüs projektiloomad

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kahju oleks olnud loobuda ja ta pole üldse kuri, las olla karja iluks,” tõdeb Pulgoja talu perenaine Ene Hunt karja ainsat Šoti mägiveist näidates. Häädemeeste vallavalitsus teenis projektiloomade müügiga kokku üle 5000 euro.
“Kahju oleks olnud loobuda ja ta pole üldse kuri, las olla karja iluks,” tõdeb Pulgoja talu perenaine Ene Hunt karja ainsat Šoti mägiveist näidates. Häädemeeste vallavalitsus teenis projektiloomade müügiga kokku üle 5000 euro. Foto: Ants Liigus

Häädemeeste vallavara nimekirja mõne kuu eest uurides võinuks arvata, et vald tegeleb loomapidamisega, sest ligemale kuus aastat olid vallavarana kenasti kirjas üks Šoti mägiveis, aretuspull, kuus limusiini ja neli Herefordi lihaveist.

Nüüdseks on 2006. aastal vallavalitsuse volitusel Luitemaa looduskaitseala taastamise projekti raames Euroopa Liidu toetusel soetatud elusloomad võõrandatud nende hooldajatele.

Nimelt oli kohalikel loomapidajatel võimalus hoolduslepingu alusel projektiloomi hooldada ja nende järele valvata. See tähendas, et talunikud nõustusid oma karja mõned uustulnukad vastu võtma ja neil silma peal hoidma, jootma ja talvel lisatoitu andma ning vasikaid toonud amm-lehmasid siloga kosutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles