Kommentaar: Tegutseda tuleb arendajate huvides

Andres Metsoja
, Pärnu maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: PP

Tänavu investeeritakse maanteeameti Lääne regiooni tellimusel riigiteedesse maakonnas 12,3 miljonit eurot. Rõõmu teeb teadmine, et juunis valmib Via Balticale Lottemaa ristmik, mille maksumuseks kujuneb 300 000 eurot.

Murelikuks teeb aga see, et rahvusvahelise maantee ja riigi suurima liikluskoormusega Via Baltica arendamiseks ei ole riigieelarves küllalt raha, vaatamata sellele, et koostatud on Via Baltica teemaplaneering ja elukeskkonna areng nõuab suuremahulisi investeeringuid.

Lottemaa läheduses on erakapitaliga valmimas suurepärane golfiväljak, mille juurdepääsu küsimus ei ole saanud väärikat lahendust. Oluline investeeringukoormus kaasneb ettevõtjatele samuti vahetusse lähedusse rajatava pagaritöökoja-toitlustuskohaga. Olemasoleva maantee ümberehitamine ei ole lahendus, vaid hädaabinõu. Investeering baseerub puhtalt erakapitalil, kaasatud ei ole riigi ega Euroopa Liidu toetusvahendeid ja piinlikkust tekitabki olukord, kus riigile kuuluva taristu ümberehitamiseks ja liiklusohutuse tagamiseks tahab riik suruda selle kohustuse arendajatele. Sellist luba aga ei saa anda, kuna liiklusohutuse seisukohast puudub selleks Tallinna-Pärnu-Riia maanteel võimalus ilma kogujateede ja muu vajaliku ehitamiseta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles