Tänavalt päästetud kassid ootavad uut kodu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaiga loomaarst Aivi Org teeb äratava süsti äsja steriliseeritud kassile. Kõik varjupaika sattunud ja terveks ravitud kassid steriliseeritakse või kastreeritakse pärast 14 päeva karantiinis olemist.
Varjupaiga loomaarst Aivi Org teeb äratava süsti äsja steriliseeritud kassile. Kõik varjupaika sattunud ja terveks ravitud kassid steriliseeritakse või kastreeritakse pärast 14 päeva karantiinis olemist. Foto: Ants Liigus

Aastas satub Pärnu koduta loomade varjupaika pea 800 kodulooma. Rõhutame – kodulooma. Neist jõuab oma vanasse kodusse tagasi umbes 150 ja uude pisut alla 200 looma. Ülejäänute vastu ei tunne peale varjupaiga töötajate ja vabatahtlike abistajate keegi erilist huvi.

Minge varjupaika jalutama ja näete, et võrgu taga jooksevad ilusad, hästi toidetud ja sõbralikud koerad, kes on ilmselgelt inimeste kõrval kasvanud. Aga nüüd on nad juba kuid, mõni isegi aastaid varjupaigas. Ehkki nende pildid on varjupaiga kodulehel ja ajaleheski avaldatud, ei ilmu peremees välja.

Kui püsivalt tänaval elavaid koeri Pärnus ilmselt enam pole, siis kasse küll, sest on inimesi, kes armsast kiisupojast suureks kasvanud kassi tema esimese jooksuaja saabudes tänavale ajavad. Ja on neidki, kes toitmisega kassikolooniatel hinge sees hoiavad ja nii neil paljuneda aitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles