Vändra kool käis Fääri saartel

, õpetaja ja projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandra gümnaasiumi õpilased käisid projektitöö käigus Fääri saartel.
Vandra gümnaasiumi õpilased käisid projektitöö käigus Fääri saartel. Foto: Erakogu

Vändra gümnaasiumi õpilased on viimastel aastatel olnud aktiivselt tegusad neljas rahvusvahelises Nordplus Juniori projektis. Sel õppeaastal osalevad 7.–10. klassi õpilased projektis „Friendship with/through nature and culture“, kus meie partneriks on Fääri saarte kooli 8. klass.

26. aprillist kuni 1. maini viibisid Vändra gümnaasiumi 22 õpilast ja 3 õpetajat vastukülaskäigul kaugetel ja kaunitel Fääri saartel. Sealne majesteetlik mägine loodus, paadimatk, viikingite vahamuuseum, kalakasvatus, ajalooline pealinn, töötoad, uhiuus nüüdisaegne kool jätsid kõigile unustamatu mulje.

Eestlased olid võlutud soojast ja sõbralikust vastuvõtust, võimalusest proovida kohalikku eksootilist toitu, veeta aega koos eakaaslastega peredes ja tantsida kohalikega nende traditsioonilist ringtantsu.

Projekti käigus valmisid õpilastel seitse esitlust ajaloo, kultuuri ja looduse teemal, video Emajõe sünnist ning online Wiki looduse ja kultuuriga seotud mahukas inglise-fääri-eesti sõnastik. Projekti kodulehega saab tutvuda Vändra gümnaasiumi lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles