Politkovskaja mõrvarid vangi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Esmaspäeval määras Moskva linnakohus ajakirjanik Anna Politkovskaja (pildil) mõrva eest viiele mehele vanglakaristuse, ent mõrva tellijat pole endiselt tuvastatud.

Tšetšeeniast pärit Lom-Ali Gaitukajevit ja Rustam Mahmudovit ootab eluaegne vanglakaristus – esimest mõrva korraldamise ja teist selle täideviimise eest. Rustam Mahmudovi vennad Džabrail ja Ibrahim mõisteti vangi vastavalt 14 ja 12 aastaks ning endine Moskva militsionäär Sergei Hadžikurbanov 20 aastaks. Vandekohus mõistis viisiku süüdi 20. mail, ent nad kõik eitavad süüd ja kaitsja lubas otsuse edasi kaevata.

Novaja Gazeta ajakirjanik Politkovskaja, kes sai tuntuks Tšetšeenia sõja ja selle järel riigis valitsenud Kremli-meelse võimu julmuste kajastamisega, tapeti 2006. aasta 7. oktoobril (Vladimir Putini sünnipäeval) Moskvas oma kodu trepikojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles