Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetab vabaühendusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal on headeks näideteks muuhulgas MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskus, kes on lastemaja varjupaiga ja päevakeskuse jaoks tuge saanud. Foto on illustreeriv.
Pärnumaal on headeks näideteks muuhulgas MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskus, kes on lastemaja varjupaiga ja päevakeskuse jaoks tuge saanud. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) ootab septembris taas taotlusi neilt vabaühendustelt, kes on otsustanud mõnd ühiskonnas olulist vajadust/probleemi lahendama hakata kaupade või teenuste müügi abil, ehk siis hakata tegelema sotsiaalse ettevõtlusega, teatab KÜSKi infoassistent Martin Laidla.

KÜSK on varemgi toetanud vabaühenduste võimekust omatulu teenimisel – andnud tuge nii äriplaani koostamiseks kui ka hiljem selle elluviimisega alustamiseks. KÜSKi hallatav Šveitsi vabaühenduste fond on aidanud käivitada mitut tõhusat vabaühenduste ja kohalike omavalitsuste vahelise koostöö projekti avalike teenuste osutamiseks. Pärnumaal on headeks näideteks muuhulgas MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskus, kes on lastemaja varjupaiga ja päevakeskuse jaoks tuge saanud, ja MTÜ Aktiviseerumiskeskus Tulevik, kes sai hoogu pikaajaliste töötute rehabilitatsiooniteenuste arendamiseks.

Paljude sotsiaalse ettevõtlusega alustajate jaoks on esmane probleem see, kuidas oma teenuseid käivitada, kuna vajalike investeeringute tegemiseks esialgu raha napib. Just siin ongi KÜSK appi tulnud ja tuleb seegi kord, toetatavate kulude hulgas võivad olla vahendite soetaminegi, samuti ehitusinvesteeringud – nõnda palju, kui toetuse summa eest, mis on 25 000 eurot, see võimalik on. Juurde peab taotleja panema oma vahendeid kümme protsenti, millest vähemalt pool peaks olema rahaline panus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles