Ööklubides avastati tõkestatud väljapääsuteid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld.
Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld. Foto: Ants Liigus

Lääne päästekeskuse inspektorid külastasid suuremaid Pärnu meelelahutuskohtasid kontrollimaks, kuidas seal täidetakse tuleohutusnõudeid. Kahes klubis olid väljapääsuteed tõkestatud ja seega õnnetuse korral ohtu seatud hoones viibivad külastajad ja töötajad.

„Vaatepilt, mis avanes, oli tuleohutusjärelevalve ametniku jaoks kurb,“ sõnas Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld. Sel ajal kui linn valmistub vastu võtma arvukalt suvekülalisi, pole Laanepõllu hinnangul ööklubid oma hoonete turvalisusse eriti panustanud.

„Pidev probleem on evakuatsiooniteede ummistamine. Väga paljudes asutustes oli tulekahjusignalisatsioonisüsteem kas siis tsoonide kaupa või tervikuna hooldusrežiimile pandud,” rääkis Laanepõld. „See on suur probleem. Kui tulekahju korral või mõnel muul põhjusel on vaja hoonest väljuda, ei saada esiteks ohust küllalt kiiresti teada ja teiseks on evakuatsiooniteed kinni,“ selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles