Suvekülaline

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna õhtul astub Pärnu karaokebaaris Cocoloco üles Soome üks tuntumaid ja armastatumaid Elvis Presley jäljendajaid - Omar Kaeek, sündinud Iisraelis, elab Soomes.

Mis asja on rock’n’roll’i kuningal Pärnusse?

Tulin siia, et tõestada Eesti ja Pärnu elanikele ja külalistele, et Elvise muusika elab inimeste südames edasi. Ma tahan anda oma parima ja näidata, et rock’n’roll kestab läbi aegade. Ja Elvis on rock’n’roll’i suurim ikoon.

Mis on Elviseks olemisel kõige tähtsam?

Sa pead lavale astudes austama Elvist. Olema nagu tema – lahke ja viisakas. Elvis käitus inimestega väga kenasti. Ta kinkis sõpradele ja vaestele inimestele üle 100 Cadillaci.

Miks teist sai Elvis Presley, mitte näiteks Fred Flintstone?

Paarkümmend aastat tagasi töötasin Tel Avivis Hiltoni hotellis ega olnud kuulnudki Elvisest. Mul oli teistsugune soeng ja riided. Ühel päeval aga jalutas hotelli mu eksnaine ja poja ema Johanna. Põgusast vestlusest sai alguse kirjavahetus, sealt edasi sõprus, millest kasvas välja armastus.

Ja kui ma siis 1989. aastal abiellumiseks Soome sõitsin ning tema tuppa astusin, nägin ma, et terve sein oli kaetud Elvise plakatitega. Küsisin, mis tüüp see selline on ja miks on kogu sein ainult tema piltidega kaetud. Ta vastas, et see on rock’n’roll’i kuningas Elvis Presley Ameerikast. Ma kuulasin ja kuulasin ja mus tekkis huvi. Pealegi oli tal nii lahe soeng, et ma tahtsin endale ka sellist.

Äi andis mulle paar ajakirja Elvisest, abikaasa aga paberilehe lugude “Love me tender” ja “Can’t help falling in love” sõnadega ning käskis laulmist harjutada. Ma küsisin: “Oled sa hulluks läinud või? Ma olen kelner, mitte laulja.” Tema aga ütles: “Tee, mis ma sulle ütlen.” Ja ma tegingi.

Milline mulje on tema kõrgeaususele Pärnust jäänud?

Tänavad on nii puhtad, et ma ei leidnud kohta, kuhu visata koni, tüdrukud ilusad ja toit maitsev – ma tõesti armastan seda linna.

Siin viibimine teeb mind nii õnnelikuks, et tunnen end nagu paradiisis. Ükskõik, kas ma jalutan siis linnas, rannas või teie väikestes ilusates parkides. Inimesed käituvad viisakalt: nad ei karju, et “näe Elvis!”. Ei sikuta mind riietest, vaid teretavad viisakalt ja rõõmsalt.

Oleks tore armuda mõnda ilusasse naisesse ja jäädagi Pärnusse elama. Ma räägin seda südamest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles