Galerii Vald hakkab aiamaad rendile andma

Copy

Sindis Paide maantee ääres lahmakal maalapil raba veerel on kohalikud korteris elavad rohenäpud juba aastakümneid omale talvekartulit ja supirohelist kasvatanud. Siiani on vallale kuuluval kinnistul toimetatud isevoolu. Maa on jagunenud põhimõttel “kes ees, see mees”. Nüüd hakkab Tori vald aiamaal korda looma: maakasutus tuleb ametlikult registreerida ja selle eest vallale renti maksta.

Lõkketoss, mitmekeelne raadiojaamade kõmin, küürakil siluetid vagude vahel ja peenarde ääres aiakärus ootavad sõnnikulaadungid – selline vaatepilt avaneb aiamaalt ilusa ilma korral ja nädalavahetuseti. Reedel, kui ilm oli üpris varakevadine ja puhus armutu tuul, ei olnud jalutuskäik sel Paide maantee äärsel aiamaal nii idülliline. Toimekatest aiapidajatest andsid aimu kaunid tulbijadad, looritatud peenrad ja tabalukustatud aiaväravad.

Korrastatud aialapikeste kõrval on omajagu looduse võimukalt üle võetud platse, kasvuhooneid ja hütte. Ilmselt on nende toimekate aiapidajate jaks või elu otsa saanud.

Ühest kolmnurkse majakesega aedikust kostab kopsimist. Selle üle 400ruutmeetrise maalapi eest hoolitseb Endla. Kui ilm vähegi lubab – tol päeval õige vähe lubas –, lükkab 73aastane Endla oma kaherattalisele hoo sisse ja väntab aiamaale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles