Pärnu muusikakool tõestas end Rootsi Kuningriigis

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arina Nikulina (vasakult), õpetaja Renata Marksalu, Yasmina Bouhouda ja Anastasija Mjassojedova on valmis harjutama suvisel koolivaheajalgi, sest nagu õpetaja ütles: andekate ja töökate õpilastega teisiti ei saagi.
Arina Nikulina (vasakult), õpetaja Renata Marksalu, Yasmina Bouhouda ja Anastasija Mjassojedova on valmis harjutama suvisel koolivaheajalgi, sest nagu õpetaja ütles: andekate ja töökate õpilastega teisiti ei saagi. Foto: Ardi Truija

Pärnu muusikakooli pianistid esinesid Stockholmi III rahvusvahelisel noorte muusikute festivalil sedavõrd edukalt, et noppisid eri vanuseastmetes võisteldes kolm auhinnalist kohta. Peale nende naasid Rootsist diplomitega veel kümme Pärnu noormuusikut.

Publikut, žüriid ja õpetajatki hea esinemisega hämmastanud Pärnu kolm noort pianisti Anastasija Mjassojedova, Arina Nikulina ja Yasmina Bouhouda õpivad Pärnu Vene gümnaasiumis, kus on oma esinemiste tõttu üle kooli kuulsad. Nii et vajadusel antakse tüdrukutele põhikoolist vabu tundegi, kui tekib tarvidus tavalisest rohkem pillimängu harjutada.

Nende õpetaja muusikakoolis Renata Marksalu tunnistas, et festivaliks valmistumisel tehti tööd kolm kuni neli tundi päevas, kusjuures tüdrukud ei ilmutanud tüdimuse ega väsimuse märke, kuigi ettevalmistusaeg langes kokku põhikooli 7. klassi lõpetamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles