Rannapark tõmbab pakse ja rumalaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapark.
Rannapark. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Olen mõned korrad uuenenud Rannapargist läbi jalutanud ja ma ei saa selle otstarbest täpselt aru. Oli juttu nagu, et rannapark on pärast remonti Pärnu linna kõige moodsam koht vabaaja veetmiseks.

Vabaaja veetjaid ei ole mina seal veel näinud. Küll kohtan ma iga kord rannapargi maleväljakul pakse, täissöönud naisi, kes tegelevad male mängimiseks mõeldud laudade taga koogi pugimisega.

Teine kontingent, mis silma on hakanud, on vallutanud ülejäänud malelauad alkoholi tarbimiseks. Ühtki malemängijat pole mina seal veel näinud. Ja ausalt öeldes on isegi ebameeldiv end sellise kontingendi kõrvale seada.

Teine huvitav koht on rannapargis veesilm. See on koht, kus lastel ja lihtsalt rumalatel meeldib sees ukerdada, selle asemel, et lihtsalt pargi olusid nautida.

Mind teeb murelikuks seegi, et Pärnu pargid kipuvad järjest hõredamaks jäävat. Vanad puud võetakse küll parkidest maha aga ei ole näha, et kuskile mõni uus taim asemele istutataks.

Rannapargi südagi meenutab pigem rannaniitu kui parki. Väga ebameeldiv on liikuda ka sel valgel killustikul mida Pärnu linnavalitsejad kõikjale maha külvavad. Kas keegi mõtles ka enne?

Pärnu on siiski mere-, kuurort- ja parkide linn, sellepärast loodan näha tulevikus rohkem austust nii parkide kui ka kaaslinlaste suhtes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles