Paikre nõukogu esimeheks valiti maksudega skeemitanu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ragn-Sells oleks Rein Leipalule 2012. aastal tema aastatasu makse optimeerimata tasunud, oleks sellest jätkunud 14 inimese pensioniks.
Kui Ragn-Sells oleks Rein Leipalule 2012. aastal tema aastatasu makse optimeerimata tasunud, oleks sellest jätkunud 14 inimese pensioniks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus ja Paikuse vallavalitsus valisid endile kuuluva jäätmekäitluskeskuse Paikre nõukogu esimeheks 20 aastat prügifirmat Ragn-Sells juhtinud Rein Leipalu, kelle maksudega skeemitamise on peaminister Taavi Rõivas hukka mõistnud.

Ragn-Sells maksis Leipalule aastaid töötasu kui juriidilisele isikule Leipalule kuuluva firma OÜ Rele Konsultatsioonid arve järgi. 2011. aastal maksis Ragn-Sells Leipalu teenuse eest 171 000 eurot (14 250 eurot kuus). 2012. aastal, mil Leipalu ametist lahkus, lisandus ärisaladuse hoidmise ja pikaajalise teenuse-osutamise eest boonuseid, mis muutsid aastatasu 360 000 euro suuruseks (keskmiselt 30 000 eurot kuus).

Mõlemad võitsid maksudest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles