Torutööd sulgevad Riia maantee lõigul liikluse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu liikluseks suletud Laia tänava lõik on plaanis liiklusele avada järgmisel nädalal.
Praegu liikluseks suletud Laia tänava lõik on plaanis liiklusele avada järgmisel nädalal. Foto: Hille Rokk

Kolmapäeval kella 9st on Pärnus torutööde tõttu liikluseks suletud Riia maantee Vana-Pargi ja Rähni tänava vaheline lõik, bussid Riia maanteel Bussijaama ja Tammsaare peatuse vahel ei sõida ja need suunatakse ümbersõitudele.

Torutöödega alustatakse Pärnu ühel peamagistraalil Riia maanteel Vanapargi tänavast alates ning kohalikele elanikele jääb esialgu Suur-Sepa ja Rähni vaheline lõik liikluseks avatuks. Et töid tehakse järk-järgult, kehtestatakse liikluspiiranguid vastavalt sellele, kuidas tööjärjega edasi jõutakse.

Plaani kohaselt kestab uue vee- ja kanalisatsioonitorustiku ehitamine Riia maanteel 8. oktoobrini.

Samuti on veel mõnda aega liikluseks suletud Laia tänava lõik Vingi tänavast Vanapargi tänavani, sest rajamata on ühendused seitsme-kaheksa kinnistuni. Seejärel tuleb lahtikaevatud maapind kinni ajada ning esmalt killustiku ja seejärel freesasfaldi puruga katta. „Loodame nende töödega selle nädala jooksul valmis saada,” ütles OÜ Trasside objektijuht Rein Korjus.

Pärnu linnavalitsuse algne nõudmine oli, et enne Riia maanteel torutöödega alustamist tuleb Laia tänava remondis olev lõik lõpetada ja liikluseks avada. Täna käisid linnaametnikud olukorda kohapeal vaagimas ja leidsid koos ehitajatega, et mõistlik on siiski töödega edasi minna.

AS Terrati projektijuhi Ard-Kristian Kakko sõnutsi on Laial tänaval esialgsete tähtaegadega võrreldes tekkinud mõningane mahajäämus, sest maapinda lahti kaevates avastati, et olukord ei vasta projektile, ja Tallinnast tuli mõni uus, õigete mõõtudega torude ühenduslüli tellida. „See kõik võttis aega,” sõnas ta.

AS GoBusi teatel sõidavad linnaliinid nr 1, 14 ja 17 homme kella 9st alates Aia ja Karja tänava ning Tammsaare puiestee kaudu. Linnaliin nr 2 sõidab Suur-Jõe tänavat pidi, tehes peatused Henno ja Liiva tänava ristmike piirkonnas.

Linnast väljapoole sõites viiakse Tammsaare peatus üle liinide nr 10, 11 ja 15 peatustesse, seda ka liinil nr 2.

Samuti hakkab Karja tänava kaudu sõitma buss nr 40.

Liin nr 12 jääb 4.-31. augustini käigust ära.

Bussifirma hoiatab, et seoses ümbersõitudega võivad bussid hilineda, ja palub ette vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles