Urmas Hännile: Ära sina laululugu usu

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile.
Urmas Hännile. Foto: PP

Eestis inimesi ei sööda. Ei otseses ega kaudses tähenduses. Pole meil oma Jean-Bédel Bokassat ega verejanulist rahvamassi. Ei ole Kesk-Aafrika Vabariigi omaaegse imperaatori taolist gurmaani, kellele meeldis maiustada džinnis mooritud alamatega. Ei ole meil ka Nicolae Ceauescut, Karpaatide Geeniust, kellele tigestunud pööbel 1989. aasta esimesel jõulupühal koti pähe tõmbas ja surnuks tulistas. Tasuks rahva ja riigi arutu riisumise eest.

Eestisse on pigem saabunud aeg, mil „elab hunt tallega üheskoos ja panter lesib kitsekese kõrval” ning üle kõige lehvib Maarjamaal kõikesallivuse vaim.

Sünnipäeva pidamiseks 2008. aastal 11 444 euroga võrduva summa riigi latte tuuri pannud Läti e-valitsuse minister Ina Gudele astus asja avalikuks tulles kähku tagasi, samuti talitas 2006. aastal just ametisse saanud Rootsi kaubandusminister Maria Borelius, sest oli riiki tüssanud maksudega ja tasunud lapsehoidjale töö eest ümbrikupalgaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles