Karude koosolek Männipargi moodi

, Männipargi lasteaia muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männipargi lasteaias peeti veenädalat.
Männipargi lasteaias peeti veenädalat. Foto: Erakogu

Käes on kuldne sügis, õues sajab aastaajale kohaselt vihma, puud on kollased ja pihlamarjad valminud. Pärnu Männipargi lasteaias käib aga töö omasoodu, just lõppes meil leivanädal ja kätte on jõudnud veenädal.

Sel aastal on meil värvilise vee nädal. Õues saab vihmavarjude ja kummikutega trallitada, toas vett värvida ja mullitada – no kellele selline asi ei meeldiks!

Täna oli meie majas üks väga tähtis päev – terve lasteaia karude koosolek! Lapsed tulid saali, kõigil oma sõber karu kaasas, ja alustasime avamarsiga. Tiirud tehtud, tutvustas iga rühm, kuidas karud rühma tulid ja mida nad kõik koos teha armastavad. Suuremad rääkisid ka karude koosoleku pidamisest, et mis ja kuidas. Vahele igalt rühmalt väike etteaste, loomulikult koos karudega, ja siis juba jutujärg suurtele karudele. Nemad said osaleda viktoriinis. Küsimused puudutasid ainult projekti „Kiusamisest vabaks“ sisu. Peab ütlema, et tublid karud olid ja kõik said hakkama.

Vanem rühm oli ette valmistanud lühikese dramatiseeringu „Kolm karu“, mille rõõmsalt teistele ette kandsid.

Kuna meil algas eile veenädal, sõnad „mesi“ ja „vesi“ on kõlalt väga sarnased ning karud ei saa elada ilma meeta ja lapsed ei saa hakkama veeta, oli aeg vesi mängu võtta. Kõigepealt kuulasime vihma laulu. Siis oli aeg ise muusikat teha: õpetajad ja lapsed valasid muusika saatel vett. Kui veevalamine tekitas toapõrandala väikese vihmaloigu, saime aru, et mängult on vihmasadu tuppa hiilinud ning viimane aeg on üles otsida vihmavarjud. Karud said teenitud puhkuse ja lapsed teenitud lõbutsemise, koosoleku lõpetamiseks tantsisime kõik koos vihmatantsu.

Meie koosoleku tegi ainulaadseks asjaolu, et sel aastal on kõigil Männipargi lasteaia neljanda rühma lastel karu ja kõik osalevad projektis „Kiusamisest vaba lasteaed“. Loodan, et sellise vahva lasteaia karude koosoleku peame ka kevadel. Siis on juba uued teemad ja uued jutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles