Riia maantee sulgemine tekitas segadust

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maanteel valitses täna päeval Suur-Sepa tänava kandis täielik vaikus, enne remonti vuras seal tihedalt nii autosid kui linnabusse.
Riia maanteel valitses täna päeval Suur-Sepa tänava kandis täielik vaikus, enne remonti vuras seal tihedalt nii autosid kui linnabusse. Foto: Urmas Luik

Tänasest torutööde tõttu Pärnus liikluseks suletud Riia maantee Vanapargi ja Rähni tänava vaheline lõik on vaatamata selgitustööle ja täiendavatele liiklusmärkidele tekitanud paraja segaduse. Eriti käib see välisriikidest pärit juhtide kohta.

Kuigi Suurejõe Selveri ette jääva ristmiku eel on liiklust A. H. Tammsaare puiesteele juhatav märk ja ristmiku järel esimene osutusmärk eesootavast läbisõiduvõimaluseta umbteest – umbtee märke on enne Vanapargi ja Riia maantee üles kaevatud ristmikku veel tükki viis –, näib Väike-Sepa ja Riia maantee ristmikule paigaldatud edasisõitu keelav märk tabavat juhte ootamatusena.

Nahaalsemad või liiklusmärke eiravad juhid ei lase ennast keelumärgist vähematki segada ja kihutavad uljalt kas otse edasi või pööravad ristmikult vasakule ühesuunalise liiklusega Suur-Sepa tänavasse. Korrektsed liiklejad aga pööravad keelumärgi ees kas tagasi või paremale Väike-Sepa tänavasse.

Seal seisavad nad Suur-Jõe tänavale jõudes dilemma ees: kas paremale või vasakule – ainsatki suunavat märki ristmikul pole. Nagu ei ole neid ka Suur-Jõe tänava ja Vanapargi ristmikul ega Suur-Jõe ja Vingi ristmikul.

Tõsi, sõidusuuna valikut kergendab seal nii see, et Pärnu Vee hoovist läbisõidu keelab “telliskivi”, kui et Vingi tänavale jõe poole pöörates hakkab juhile kohe silma juba tüütuseni tuttav umbtee märk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles