Lotte isa Oskar jäi lumetegemisega jänni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaad ehib kaunis jõulupuu.
Lottemaad ehib kaunis jõulupuu. Foto: Ants Liigus

Kuigi Lotte isa Oskar on Leiutajateküla parim leiutaja ja viib kõik ettevõetud leiutused edukalt lõpuni, nappis temal nagu ilmatarkadelgi jõuludeks lumetegemise teadmisi. Üritas, mis ta üritas, aga oma kuuri alt maale kelgusõpradele sobivat valget vaipa laotama ei ulatunud.

Siinkohal tuli tarmukale Oskarile, alati rõõmsale koeratüdrukule Lottele ja sõpradele appi üks nende loojaid Janno Põldma, kes kirjutas näidendi “Leiutajateküla jõulud”, mida teemapargi külastajad nägid teisest advendist kolmandani.

Näitemäng räägib kunagi ammu Lottemaal olnud väga külmast talvest. Elanikud aitasid siis üksteist, andsid naabrile paari villaseid sokke, kindad või kampsuni. Järgmised talved olid leebemad, aga kingitusi tehti edasi, sest see oli kõigile meeldima hakanud. Nii tuligi Leiutajateküla rahval mõte, et keegi võikski talvel kingijagajaks hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles