Loomulikult on Pärnus enim lund

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Jõulude üks üleriigilistest uudistest oli maad tabanud lumesaju järel lumevaiba paksuse pingerida, kus Pärnu oli teisel kohal Viljandi järel.

Pilt, mis avanes Pärnus pärast lumeveskite rikkiminekut ehk pärast rohke lumesaju lõppu, tegi suvepealinlastele korrapealt selgeks, et juhtunud oli mõõtmisviga. Kui Mulgimaal torkas ilmselt tükitöö alusel tasustatav kojamees joonlaua lumme vaaluharjalt, siis Pärnu lumerekord mõõdeti, nagu ikka, mõnel sahkamata kõrvaltänaval.

Eile linnas ringi sõites ei leidnud me enam ühtegi sahkamata tänavat ega saanudki kontrollida, kas Pärnu lumevaiba paksus – 22 sentimeetrit – mõõdeti üldse meetermõõdus või hoopis tollipulgaga. Näiteks Ülejõel leidsime prügikasti, mille kaant kattis silma järgi 35 sentimeetri paksune lumemüts. Ilmselt veelgi kõrgem, kuid silmaga mõõtes tuleb jätta ruumi veaparanduseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles