Ilmateenistus hoiatab tugeva tormi ja veetõusu eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine Reiu rand.
Tormine Reiu rand. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Ilmateenistuse teatel tugevneb täna hommikul Eesti rannikuvetes edelatuul puhanguti 18 m/s, keskpäevaks puhanguti 25 m/s. Pärast lõunat paisub tuul kiiresti tormiks, puhangud ulatuvad 28-32 m/s. Maksimaalsed puhangud Saaremaal ja Liivi lahel võivad tõusta 35 m/s.

Sisemaal tugevneb edelatuul keskpäevaks puhanguti 15 m/s, õhtupoolikul puhanguti 20 m/s. Eesti lõunaosas võivad õhtul ulatuda puhangud 25 m/s. Õhtul pöördub tuul eemalduva tsükloni järel alates saartest läände ja loodesse ning püsib ka ööl vastu laupäeva tormine.

Tugev tormituul tõstab veetaset Läänemerel, lahtedes ja väinades. Veetase hakkab täna hommikul tõusma ja saavutab maksimumi õhtul. Veetaseme prognoositav tõus on 120-140 sentimeetrit üle keskmise taseme. Pärnu lahes ja Liivi lahe idarannikul kuni Läti piirini võib tõusta 150-170 sentimeetrit üle keskmise ja ületada kriitilise taseme.

Pärnus on veetaseme kriitiline piir 160 sentimeetrit üle keskmise, kui merevesi ulatub Rannaparki ja ujutab üle rannaäärsete tänavate mõne teelõigu.

Täna hommikul kella kaheksase seisuga ulatus Pärnus mereveetase 50 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles