President tunnustab teenetemärgiga kuut pärnumaalast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe teenetemärk.
Valgetähe teenetemärk. Foto: Annika Haas /presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves annab Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riikliku autasu. Pärnumaalastest pälvivad teenetemärgi Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Iira Igasta, talunik Aivar Pikkmets, näitleja Feliks Kark ja kaitsepolitseinik Toomas Õmblus, samuti Pärnust pärit tantsujuht Maido Saar ja teadur Dan Bogdanov.

„Eesti tänab ja tunnustab teenetemärkidega nii kodumaal kui kaugemal eri elualade inimesi, kelle igapäevane pühendumus oma tööle, oma kutsumusele ja seeläbi Eesti paremaks muutmisele väärib meie riigi kõrgeimat tänu,“ kirjutab president Ilves teenetemärkide andmise otsuses.

Valgetähe III klassi teenetemärgi saab Pärnust pärit tantsujuht Maido Saar, XIX tantsupeo „Puudutus“ pealavastaja, laste ja noorte tantsuseltsi Lee asutaja ja kunstiline juht, kes on loonud ligi 100 Eesti-ainelist tantsu.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab ajalehe Pärnu Postimees tegevtoimetaja Iira Igasta, kelle tasakaalukusele ja nõudlikkusele on aastaid toetunud Eesti üks suuremaid ja professionaalsemaid maakonnalehti.

Kultuuri- ja kunstielu rikastajatest pälvib Valgetähe IV klassi teenetemärgi teatri-, tele- ja filminäitleja, vanameister Feliks Kark, kes on teinud kümneid rolle nii Rakvere teatris kui Pärnu Endlas, peale selle paljudes filmides. Samuti on ta suupillimängu traditsiooni hoidja.

IT alalt saab Valgetähe IV klassi teenetemärgi Pärnust pärit informaatikadoktor Dan Bogdanov, Cybernetica teadur, kes juhib privaatsust säilitava arvutussüsteemi Sharemind ja selle rakenduste arendamist.

Ettevõtluse edendajana saab Valgetähe V klassi teenetemärgi osaühingu Koonga valla Mätiku talu peremees Aivar Pikkmets, kes on tunnustatud mahetootja ja kelle pere on talu pidanud 20 aastat.

Kotkaristi IV klassi teenetemärgi saab kaitsepolitseinik Toomas Õmblus, kelle töökohustused kaitsepolitseis Eesti riiki teenides on olnud seotud Lääne-Eestiga. Ta on pikka aega töötanud kaitsepolitseis eri ametikohtadel, praegu kapo Lääne osakonnas, mille kontor asub Pärnus.

President Ilves annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril Rakvere teatris pidulikul üritusel „Eesti tänab“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles